HomeШминка

Шминка

Контурирање? Истакнете го најдоброто на вашето лице!

Станете експерти за контурирање Кога станува збор за шминкање секој има свои омилени производи без кои не може да го замисли шминкањето. Некој сака многу...

Како да ја изберете правата нијанса на пудра?

Ко­га ста­ну­ва збор за шмин­ка­њето, нај­теш­ко е да се избе­ре со­од­вет­на­та ни­јан­са на пудра ко­ја иде­ал­но ќе од­го­ва­ра на на­ши­от тен. За разлика од...

Како до меки рацe и здрави нокти

Многу често во негата на кожа ни недостасува еден мал, но многу важен дел – рацете и ноктите. Всушност, убавината е во малите детали...

Зошто е важно да ја отстраните шминката пред спиење?

Сите експерти велат дека првата и основна работа во негата на кожата е темелно отстранување на шминката. Колку и да сте уморни навечер, никогаш,...
- Advertisement -spot_img

A Must Try Recipe